Mišouh: 041-583-900

Pogosta vprašanja

 1. Koliko je dolg sankaški spust?
  Sankaška proga je dolga 2500m
 2. Kako poteka dnevno in kako nočno sankanje?
  Poleg parkirišča je gostinska brunarica, kjer se javite. Tam boste dobili vse potrebne napotke za sankanje. Po ureditvi formalnosti, se boste odločili za katero izmed ponudb.
  Med tednom dnevno sankanje organiziramo za prej najavljene skupine vsaj 20 ljudi. Med zimskimi počitnicami, ter soboto in nedeljo je sankanje tudi za posameznike. Od 9h-13 se obiskovalci na vrh odpravijo peš. Sanke lahko najamejo pri nas. Od 13h-16h je organiziran prevoz.
  Nočno sankanje poteka od 17-22 ure. Sankače odpeljemo na vrh sankališča. Tam prejmejo čelno svetilko in sani. Okrepčajo se s toplim napitkom. Po kratki šoli sankanja in navodilih za varno sankanje se ob soju bakel spustijo v dolino. Cilj je ob gostinski brunarici ( na parkirišču )
  OPOZORILO: Čelada je obvezna! Nekaj jih imamo tudi za brezplačno izposojo. Sankanje je zimski šport, zato je potrebna „zimska oprema“. Kapa, rokavice in čevlji z grobim podplatom so obvezni.
 3. Ali je kakšna gostinska ponudba?
  Seveda. Na voljo je veliko toplih in hladnih napitkov, ter domače klobase z zaseko. Za skupine organiziramo tudi jedi na žlico ( bograč, jota ), postrežemo domač kruh in sladico.
 4. Ali je sankanje primerno za otroke?
  Sankanje je primerno tudi za otroke. Otroci do 10 leta starosti se lahko peljejo na saneh le, v spremstvu starša, oz. po dogovoru.
 5. Ali je na progi led in kamenje?
  Tim vzdrževalcev na progi, ves čas kontrolira urejenost proge in obvešča sankače o morebitnih nevšečnostih na progi. Če je na progi led ne sankamo! Tudi mi si ne želimo poškodb!!
 6. Ali je proga zavarovana?
  Da. Na izpostavljenih predelih, je zavarovana z lesenimi ogradami ali snežnimi bankinami.
 7. Kako je proga ponoči osvetljena?
  Proga je osvetljena delno z baklami. Vsak prejme tudi nočno naglavno svetilko.
 8. Ali lahko sankava dva odrasla na saneh?
  Ne.
 9. Imate poskrbljeno za reševanje v primeru nezgode?
  Da. Za morebitne poškodbe, skrbi ekipa profesionalnih gorskih reševalcev.